Πάμε σινεμά;

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 

 

Δευτέρα. Πάμε σινεμά;

Η Κοινωνία Πολιτών Κιλκίς, και η Πρωτοβουλία για την Λειτουργία του Θερινού Κινηματογράφου συνεχίζουν  την χειμερινή τους δράση. Μετά την προβολή της ταινίας «Η Ζωή της Αντέλ» στην Πολιτιστική Εταιρεία Εκπαιδευτικών Ν. Κιλκίς, οι προβολές μας συνεχίζονται, αυτή την φορά στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς  με την ταινία «ο Εγωιστής Γίγαντας».

Κάθε Δευτέρα βράδυ, στις 20.30, οι ταινίες φιλοξενούνται σε διαφορετικό χώρο.

           

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

 

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου

Στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς

 

Ο Εγωϊστής Γίγαντας

Αγγλία 2013 (91?), σκηνοθεσία Clio Barnard με τους: Conner Chapman, Shaun Thomas, Sean Gilder

«Ο Εγωιστής Γίγαντας» είναι μια σύγχρονη ιστορία με ήρωες τον 13 χρονών Άρμπορ και τον καλύτερο του φίλο Σουίφτι. Όταν τους αποβάλλουν από το σχολείο και ζώντας σαν ξένοι στην ίδια τους την γειτονιά, τα δύο αγόρια γνωρίζουν το Κίτεν, έναν ρακοσυλλέκτη της περιοχής. Στην προσπάθεια τους να βγάλουν κάποια χρήματα, αλλά και να βρουν έναν σκοπό στη ζωή τους, ξεκινούν να δουλεύουν για εκείνον συλλέγοντας μεταλλικά απορρίμματα και καλώδια, χρησιμοποιώντας ένα άλογο και ένα κάρο. Ο Σουίφτι έχει φυσικό ταλέντο με τα άλογα, ενώ ο Arbor προσπαθεί να μιμηθεί τον Κίτεν με σκοπό να τον εντυπωσιάσει και να κερδίσει περισσότερα χρήματα. Ωστόσο, o Κίτεν φαίνεται να δείχνει μεγαλύτερη αδυναμία στον Σουίφτι, αφήνοντας τον Άρμπορ στο περιθώριο. Η φιλία των δύο αγοριών δοκιμάζεται, καθώς ο Άρμπορ γίνεται ολοένα και πιο άπληστος. Η ένταση κορυφώνεται οδηγώντας σε ένα τραγικό γεγονός, το οποίο θα τους μεταμορφώσει.

 

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου

στην Μακεδονική Εταιρεία ΤΕΧΝΗ, 25ης Μαρτίου 20

 

Μέλι

Ιταλία, Γαλλία 2013 (96?), σκηνοθεσία Βαλέρια Γκολίνο με τους: Τζασμίν Τρίνκα, Κάρλο Τσέκι, Λίμπερο ντε Ρέντζιο

 Η Ιρένε, 30 χρονών, έχει αφιερώσει τη ζωή της στους ανθρώπους που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της ζωής τους. Με το ψευδώνυμο "Miele" (Μέλι) και κρυφά από τους δικούς της ανθρώπους, βοηθά τους ασθενείς που υποφέρουν να δώσουν ένα τέλος στην ζωή τους και να λυτρωθούν. Μια μέρα προμηθεύει έναν νέο «πελάτη» της με την θανάσιμη δόση, μη γνωρίζοντας όμως ότι ο ίδιος είναι απόλυτα υγιής. Ο 70χρονος άνδρας, θεωρώντας απλώς ότι έχει ζήσει αρκετά κι έχοντας χάσει κάθε ενδιαφέρον, ζητά τη βοήθεια της. Η συνάντηση τους αυτή θα δημιουργήσει αμφιβολίες στην Ιρένε, για τις μέχρι τώρα πεποιθήσεις της και θα αποτελέσει αφετηρία έναρξης για μια ανθρώπινη σχέση, γεμάτη συναισθηματικές διακυμάνσεις..

 

 

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου

στο Κέντρο Πρόληψης ΝΗΡΕΑΣ, Βυζαντίου 10

 

Βραβευμένες ταινίες του Φεστιβάλ ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Κάθε χρόνο στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας παρουσιάζονται οι δημιουργίες ελλήνων και ξένων κινηματογραφιστών, που στόχο έχουν να μαγέψουν το πιστό κοινό τους αλλά και να προσφέρουν νέες εμπειρίες και εκπλήξεις.Οι βραβευμένες ταινίες ταξιδεύουν ανά την Ελλάδα?

Είσοδος ελεύθερη.

Οι προβολές πραγματοποιούνται χάρη

στην εθελοντική προσφορά φίλων του κινηματογράφου,

την φιλοξενία των Πολιτιστικών και Εκπαιδευτικών φορέων που συμμετέχουν και

την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε όλους στις προβολές μας.