Γενικό Λύκειο Καμπάνη

  ΛυκειάρχηςΑγαπητοί φίλοι και γονείς.

Το Γενικό Λύκειο Καμπάνη έγινε μια αυτόνομη σχολική μονάδα τον Σεπτέμβριο του 2004. Σήμερα πια, μπορούμε να καυχόμαστε οτι με κόπο και προσπάθεια όλων μας, έχουμε ένα αυτόνομο Γενικό Λύκειο αντάξιο για τους μαθητές μας.

Επιπλέον, έχουμε την χαρά όχι μόνο να έχουμε τους δικούς μας χώρους και αίθουσες αλλά να φιλοξενούμε και την παρούσα Ιστοσελίδα.

Το «λύκειο» φως είναι το υπέροχο φως της αυγής, εκείνο που προμηνύει την έναρξη μιας καινούργιας μέρας, μιας καινούργιας ζωής, όπως ακριβώς συμβαίνει και στη ζωή του εφήβου που πρόκειται να γίνει σύντομα ενήλικας.

Ελπίζουμε οτι η Ιστοσελίδα μας θα απηχήσει αυτό το νέο ξεκίνημα, την ζωντάνια, τη γνώση και την δίψα για δράση που χαρακτηρίζει τους εφήβους, και θα τύχει το ανάλογο ενδιαφέρον από όλους.Σας καλωσορίζουμε λοιπόν, και θα θέλαμε να σας καλέσουμε να συμμετέχετε και σεις στην ενίσχυση του φωτός της γνώσης, της συμμετοχής και της επικοινωνίας.

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Καμπάνη

hκ. Παπαδάκης Ιωάννης, Χημικός

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Ο σύλλογος καθηγητών, με προεξάρχοντα το Διευθυντή κ. Ιωάννη Παπαδάκη, έθεσε για τη φετινή σχολική χρονιά τους εξής εκπαιδευτικούς στόχους:

  • Κινητοποίηση πνευματικών δυνατοτήτων των μαθητών και εξασφάλιση της ενεργητικής τους συμμετοχής στην εκπαιδευτική διαδικασία.
  • Απόκτηση δεξιοτήτων γραμματισμού τέτοιων που να δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές και στις μαθήτριές μας να κινούνται με άνεση στο σχολικό τους περιβάλλον, αλλά παράλληλα να ανταποκρίνονται στις κοινωνικές ανάγκες του σήμερα.
  • Άσκηση της κριτικής ικανότητας των μαθητών, ώστε να επιτυγχάνεται όχι μόνο η δημιουργική αφομοίωση της γνώσης, αλλά και η διαμόρφωση των μαθητών που ως μελλοντικοί πολίτες θα είναι σε θέση να ανταποκρίνονται επαρκώς και με κριτικά αντανακλαστικά στις διαρκώς μεταβαλλόμενες κοινωνικές συνθήκες.
  • Προσέγγιση των μαθητών με ευαισθησία και κατανόηση δεδομένων των ολοένα εντεινόμενα οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων.
  • Συνεργασία με τους γονείς για την αποτελεσματικότερη διαπαιδαγώγηση των μαθητών και την καλλιέργεια και εμπέδωση των αξιών.
  • Οργάνωση φροντιστηριακών τμημάτων σε εθελοντική βάση και χωρίς επιβάρυνση για το δημόσιο. Επιπλέον οι διδάσκοντες θα βρίσκονται στη διάθεση των μαθητών που έχουν ανάγκη για κατ? ιδίαν βοήθεια και υποστήριξη.
  • Επιτυχής πορεία των μαθητών της Γ΄ Λυκείου στις πανελλαδικές εξετάσεις και γενικότερη βελτίωση επιδόσεων σε όλες τις τάξεις.
  • Βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής με στόχο την προσέγγιση της γνώσης.
  • Επιμορφώσεις διδασκόντων στις νέες τεχνολογίες και στις σύγχρονες παιδαγωγικές προσεγγίσεις.
  • Διαμόρφωση εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας του σχολείου σε συνεργασία με τις μαθητικές κοινότητες, έτσι ώστε να ασκηθούν στις δημοκρατικές πρακτικές, στη συνύπαρξη, στο σεβασμό. Ο παραπάνω στόχος αποτελεί το κατεξοχήν σχέδιο δράσης για την ΑΕΕ της σχολικής μας μονάδας.